kompas.png vuur.png scouts.png hike.png pio.png explorers.png zagen.png piohout.png hit.png dassen.png pivos.png groepsfoto.png kampvuur.png bos.png doejijookmee.png welpen.png verhuur.png boshike.png hike2.png vlotten.png touwen.png glijbaan2.png glijbaan.png

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij één van de 1.000 Scoutinggroepen en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

 

De scouts meisjes van 11 tot en met 15 jaar heten scouts-meisjes. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij zelf activiteiten gaat organiseren. Het buitenleven lonkt en het land, het water en de lucht zijn favoriete plekken om op ontdekkingstocht te gaan. De scouts spelen hun spel waar ze maar willen, op het land, op het water of in de lucht. Bij de scouts worden de vaardigheden steeds verder uitgediept. In de eerste fase krijgen ze de basis om veilig deel te kunnen nemen aan de activiteiten. Dan volgt een fase om de kennis te verdiepen, waardoor scouts zelfstandig mee kunnen doen aan het programma. En uiteindelijk komt de specialisatiefase om te oefenen voor de rollen van patrouilleleidster (PL) of assistent patrouilleleidster (APL). In deze periode zoekt  de scout ook een of meerdere activiteiten uit om zich in te specialiseren. In de eerste twee fases worden insignes verdiend door challenges uit te voeren. Voor elk insigne zijn vijf van die challenges beschreven, waar een scout er minstens drie van moet uitvoeren. Zo zit er voor iedereen wat leuks, spannends of uitdagends bij. In de laatste fase zijn ook insignes te verdienen, maar op een iets andere manier. Als de scout alles weet over leiderschap, verantwoordelijkheid binnen de patrouille, programmeren en uitvoeren van een programma, is hij klaar om naar de explorers over te vliegen.

 

Scouts  informatie van Scouting Nederland 

De Scouts-meisjes houden hun speltakbijeenkomst gewoonlijk iedere donderdag avond van 19.00 tot 21.00 op blokhut 'De Meerberg'.